ingredients

• 1/2 litre de llet sencera
• 5 ml. d’aroma o essència de vainilla
• 100 g. de sucre o panela
• 50 g. de midó de blat de moro
• 8 maduixots
• 1 plàtan molt madur

El púding o budin (adaptacions de pudding en anglès) és unes postres clàssic de la gastronomia anglesa i dels EUA, senzill, cosí llunyà del flam i que solia preparar-se per aprofitar les restes de pa o pa de pessic.

El púding d’avui no porta pa i queda amb una textura cremosa

Preparació de púding cremós de plàtan i maduixes

1. En un bol gran tirem la llet, el sucre, el midó i la vainilla. Barregem molt bé amb una vareta manual fins dissoldre els ingredients. Passem la barreja a una olla a foc baix.

2. No deixem de remenar fins que comenci a espessir. Apartem de foc i seguim remenant fins que acabi de quedar espes. Separem 100 ml aproximadament de crema en un bol.

Presentació Final

  1. Trossegem la fruita i la triturem amb una batedora o robot de cuina.
    Aboquem la fruita triturada a la crema. Barregem molt bé amb una vareta fins que quedi ben integrada. Posem el púding en gotets o pots de vidre individuals.

      2. Decorem a gust amb fruita. Refrigerem almenys dues hores tot i que molt millor d’un dia per l’altre.

Tips

• La fruita ha d’estar madura per donar un bon gust a la crema.
• Podem substituir el sucre per panella o per pasta de dàtils.
• Són unes postres molt fàcils de fer, només ens portarà uns 25 minuts i 2 hores de refrigerat.