Per què és tan important estar hidratat a l’estiu?
Durant l’estiu, solem passar més temps fora de casa o a l’aire lliure. Per això, es recomana beure molta aigua quan les temperatures són més altes del que és habitual. Tenir un nivell òptim d’hidratació és clau per mantenir a punt al nostre organisme.

El cos depèn de l’aigua per sobreviure, ja que ajuda a regular la temperatura del nostre cos, així com aportar una sèrie de sals minerals molt important per a les nostres cèl·lules i òrgans.
La pèrdua excessiva de líquids pot portar-nos a la deshidratació que va lligada a una sèrie d’alteracions en els nostres nivells de sodi i toxines.
Això pot desencadenar en una sèrie de símptomes que ens poden produir malestar com mal de cap, cansament, alteració del rendiment físic i fins i tot la nostra capacitat de concentració es pot veure alterada. Per tant, hem d’extremar les precaucions i prendre consciència de la importància d’estar ben hidratat per mantenir la nostra salut.

Claus per a hidratar-se en estiu
Beu molta aigua

No cal tenir set per consumir líquids, perquè, tot i que la set és un senyal que ens avisa que ja cal ingerir líquids, és recomanable avançar-se a ella. A més, per hidratar-se bé a l’estiu es recomana beure entre dos i tres litres de líquid repartits al llarg del dia. Si no ets molt aficionat a beure aigua, pots combinar els tipus de líquid: sucs, brous, batuts, refrescos, infusions, cafè … I així et resultarà més fàcil complir amb l’objectiu de beure a l’almenys dos litres diaris.

Mantingues una dieta equilibrada
Les dietes, poden variar els requeriments específics d’aigua i, per tant, les necessitats d’hidratació. No obstant això, és important mantenir un model rutinari d’ingesta de líquids durant tot el dia, amb especial atenció en moments de calor i activitat física.

És freqüent beure més refrescs a l’estiu, però sabies que pots fer-te les teves aigües saboritzades? No contenen sucres i és una forma molt fàcil i diferent de refrescar i hidratar.
Pots fer les barreges que més t’agradin o tenir diferents gerres a casa. Les nostres recomanacions són

Aigua amb llimona i Menta

1L d’Aigua

1 Llimona a rodanxes

Fulles de menta

Necessitarem una gerra per afegir l’aigua, la llimona i la menta.

Renta molt bé la llimona i la talles a rodanxes. Afegeix-la a la gerra amb l’aigua

Renta la menta i abans d’afegir-la a la gerra li pots donar un cop entre les mans (tipus aplaudiment) d’aquesta forma trencaràs les fibres de la menta i potenciaràs l’olor i sabor.

Ja tens el teu refresc llest, ara només li falta fred.

 

Agua amb Síndria

1L d’aigua

1 Tall de síndria a troços

 

Agua amb cítrics

2L d’aigua

1 Taronja a troços

1 Llimona a troços

1 Llima

 

Aigua Detox

1L d’aigua

1 Llimona a troços

1 Cogombre a troços

I quina és la teva millor combinació? Comenta a les nostres xarxes socials

Ja ens segueixes?

Instagram   Facebook