Consells per lluitar contra el malbaratament

Reduir el malbaratament d’aliments, és una de les mesures més importants per ajudar a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle que accentuen el canvi climàtic.

A més, implementant també mesures per a un consum el més #AntiMalbaratament (o com es diu en anglès #ZeroWaste) en el teu dia a dia, serà de gran ajuda per al planeta. 🌍  A continuació, et deixem amb uns #ConsellsZeroWaste perquè vagis prenent consciència, ¡i et converteixis en un expert i aliat!

 

1.COMPRA CONSCIENT

Quan facis la teva compra, intenta planificar-la. Tenir en ment els menús i receptes que cuinaràs t’ajudarà amb la llista de la compra i els aliments que realment necessites. Així, evitaràs cuinar de més, i no tindràs sobres innecessàries.

2.LES SOBRES NO ES TIREN

Si quan cuines ets de l’equip de les àvies “cuina per a un batalló i com si no hi hagués un demà” no et preocupis, tingues en compte que podràs re-aprofitar aquests plats ja cuinats, per al sopar o el dinar de l’endemà. Anem que ja tens el tupper a punt 😉. Organitza molt bé la teva nevera i posa primer aquests menjars perquè no es facin malbé.

3.TIPS DE VERDURES I FRUITES

Tens verdures a fons de la nevera que s’estan posant lletges saps què fer amb elles? Doncs pots marcar-te un Sr.Puré o un mega brou #antidesperdicio el qual pots congelar.

Si tens verdures fresques com per exemple els espinacs, i s’estan posant lletges, ja saps que pots posar-les en el teu amanida freda o si ho prefereixes pots fer un pesto amb elles. Oli d’oliva, fruits secs, una mica de formatge, ¡i llest!

HIDRATACIÓ  DE FORMA SOSTENIBLE

No, no se’ns ha anat l’olla amb això però et recordem que una bona hidratació és fonamental per a la salut, així que et recomanem sortir de casa sempre amb la teva ampolla d’aigua reutilitzable, d’aquesta manera a part d’estar hidratat no emetràs residus .

 

I tu ja ets un #aliatcontraeldesperdici?

Ja ens segueixes?

Instagram   Facebook