En aquesta ocasió, començarem posant-nos una mica en context amb la festa d’Halloween.

Sabies que el seu origen té més de tresmil anys?

Neix en la nació cèltica, on celebraven un festival anomenat “Samaín” en finalitzar Octubre per a donar pas al “any nou celta” en finalitzar les collites. En aquesta data es creia que les ànimes dels morts tornaven a visitar les seves llars, i que els morts durant aquest any viatjaven a l’altre món. En els pujols feien fogueres per a utilitzar el foc en les seves llars i espantar als esperits malignes, per a això també utilitzaven naps com fanalets. I perquè aquests no els reconeguessin usaven màscares i disfresses.

Una cosa molt important també és que relacionaven aquestes dates amb l’endevinació futura sobre diferents assumptes com la salut, la mort, el matrimoni, etc. Per això, els nens recollien presents que els oferien a les cases, per a donar-li-ho als druides, entre altres ofrenes i sacrificis.

Quan van arribar els romans van veure aquesta tradició i es va anar perdent a poc a poc fins que el papa Gregori IV el va anomenar oficialment “dia de tots els sants”.

Però en el segle XIX els Irlandesos que van immigrar fins a Amèrica, es van emportar aquesta tradició amb si. Allí és on es comença a relacionar la carabassa com una de les primeres característiques de l’Halloween, i és que hi havia excés d’elles i les van començar a utilitzar com a fanalets (en comptes de naps) per a espantar al diable.

I aquí sí que és on es comença a globalitzar la festa d’Halloween.

A continuació, us deixem algunes idees temàtiques molt divertides de fer, sobretot amb els més nens de la casa:

 

                                                          Ous aràcnids, fets a base d’ou dur i oliva negra.

                                                                        Fruita monstruosa, fets a base de kiwi i maduixa.

Espaguetis endimoniats, els espaguetis bàsics amb pren-te però donant-los un toc amb ou dur i una oliva en la presentació.

Jardí de fruites fantasmal, a base de plàtan i mandarina. Fins i tot si volguéssim fer un jardí més gran podríem afegir l’opció de fruites monstruoses que hem vist més amunt.

                        Pebrots fatigosos, emplenem pebrots de diferents colors amb espaguetis i una mica de tomàquet.

Maduixes fantasma, bàsicament fonem la xocolata que vulguem i submergim la maduixa en ell. Després, les deixem refredar en la nevera i dibuixem els últims detalls com els ulls i la boca.

 

 

I per a finalitzar, us deixem una recepta de PIZZA DE FANTASMES:

INGREDIENTS:
– oli d’oliva
– 500 g de massa per a pizza, a temperatura ambient durant 1 hora
– 1/2 tassa de salsa de tomàquet
– olives grans sense os
– 8 o 10 rodanxes de formatge provolone o mozzarella

1 Escalfa el forn a 220 °C. Greixa lleugerament una safata per a enfornar gran. En una superfície lleugerament enfarinada, forma la massa en un oval gran; col·loca en la safata preparada. Estén la salsa sobre la massa, deixant una vora al voltant, i enforna fins que es daurin en les vores, 15 minuts.
2 Mentrestant, curta les olives per la meitat i talli 1 meitat de cada oliva en 8 mitges llunes. Tala el formatge en forma de fantasmes i decora amb petits trossos d’oliva per als ulls.
3 Retira la pizza del forn i cobreix amb fantasmes de formatge. Col·loca meitats d’olives sense tallar entre els fantasmes i les potes. Enforna fins que el formatge comenci a fondre, de 30 a 60 segons.

Què us semblen? A nosaltres ens encanten, és una manera de tematitzar la llar d’una forma fàcil i sana (o no tan sana en alguns casos… jejeje).