Ja tenim aquí el Nadal!
Durant aquestes dates tots som més familiars, s’hi respira esperança, felicitat i alegria pels carrers. Per això us hem preparat uns trucs per poder fer a casa, i així mentre es prepara la llar per a les festes es comparteix temps amb les persones més estimades, que al final, és el millor regal.
Per començar us ensenyarem algunes idees senzilles de fer per preparar un sopar ric i bonic alhora.
A continuació, us deixem algunes fotos d’idees senzilles i boniques que no poden faltar a taula
I com no, us deixem un clàssic de Nadal pas a pas.
GALETES DE GINGEBRE
Ingredients
350 g de farina de blat comú
200 g de sucre bru
150 g de mantega
1 ou
1 culleradeta de gingebre
1/2 culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de llevat químic o pols de coure
1 culleradeta de canyella
¼ de culleradeta de nou moscada
¼ de culleradeta de clau molt
½ culleradeta de sal
Farina per empolvorar
Per a la glaça real:
100 g de sucre glaç
1 clara d’ou
2 cullerades de suc de llimona
1.- Per començar a preparar les galetes de gingebre, barreja tots els ingredients sòlids en un bol. Posa en un bol la farina, el sucre, mitja culleradeta de bicarbonat, una altra mitjana de llevat químic o pols de coure, una mica de nou moscada, una mica de canyella i una mica de clau mòlt. Ratlla una mica de gingebre fresc i afegeix-ho, Barreja tot bé. Incorpora l’ou, la sal i la mantega prèviament fosa al microones.
2.- Integra els ingredients pastant amb les mans fins a formar una bola. Dividiu la massa en dues parts i col·loqueu-la dins de paper film ben tancat. Porta-les a la nevera fins que endureixi la mantega.
3.- Preescalfa el forn a 180 graus amb calor amunt i avall i sense ventilador.
4.- Talla les galetes. Poseu una mica de farina sobre la superfície de treball i estireu la massa amb el corró. Talla les galetes amb el talla pastes.
5.- Col·loca les galetes sobre la safata de forn i enforna-les durant 10 minuts a 180 graus.
6.- Passa les galetes de gingebre a una reixeta fins que es refredin.
Per decorar-les:
1.- Prepara la glaça reial. Col·loca la clara d’ou en un bol i munta-la amb la batedora de varetes. Afegeix, a poc a poc, el sucre glas quan les clares blanquegin. Afegeix, finalment, una o dues cullerades de suc de llimona. Bat fins que la glaça formi pics.
2.- Forma un cucurutxo amb paper de forn i posa dins la glaça. Decora-les al teu gust amb aquest llapis improvisat de glaça que acabes de preparar.
3.- Pots tenyir la glaça amb colorant per decorar amb el color que vulguis.
Per guardar-les i que et durin molts dies, guarda-les en una caixa de llauna i veuràs que segueixen cruixents com el primer dia.
Per acompanyar tot això no ens podem oblidar d’uns bons detalls a taula com per exemple aquests que us deixem a continuació pels coberts:
Un altre dels trucs que queda molt bé a la taula és posar-hi llums com veiem en aquesta imatge:
I per acabar, us deixem algunes idees de manualitats per decorar la vostra llar amb els més petits sense gastar gaires diners, i d’una manera més sostenible.
Finalment, com a curiositat, sabíeu que “Christmas”, en anglès, significa missa (mass) de Crist?
Comentaris recents