La Creu Alta

La Creu Alta és un barri històric de Sabadell. Als seus habitants se’ls coneix amb el nom de tallarets. 

Les terres que actualment ocupa el barri eren part de la parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres, del terme de Sant Pere de Terrassa. Aquestes eren conegudes com la Creu Alta a causa de la presència d’una creu de terme d’alçada considerable, ara substituïda per una més discreta.

És per aquest motiu que el barri porta aquest nom. L’1 de juliol del 1904, la parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres i, per tant, la Creu Alta va ser agregada al terme municipal de Sabadell.

Un dels llocs més emblematics del barri de la creu alta com podrien ser Cal Balsach, el Teatre Sant Vicenç, l’Esplai Esparver i l’església parroquial de Sant Vicenç hauriem de destacar El Mercat de la Creu Alta.

La nostra història

El Mercat de la Creu Alta va ser inaugurat l’any 1966, donada la necessitat d’una llotja que abastís el nord de Sabadell, que comptava ja amb més de 30.000 habitants (la ciutat sencera tenia gairebé 140.000).

Aquest mercat va esdevenir el tercer de la ciutat, després del Mercat Central i el mercat de Sant Joan, aquest últim  ara és un equipament      de l’Ajuntament de Sabadell. L’any 2006 va viure un procés de remodelació integral que va significar la seva obertura al barri 

amb vidrieres, la seva climatització, l’ampliació del moll de càrrega            o la millora dels accessos, entre d’altres accions. 

El març del 2007 es va acabar el procés de remodelació i s’ha convertit en un modern centre comercial. Té una superficie  comercial de 1.750 m2. La seva oferta comercial està especialitzada en alimentació fresca i seca, a més de serveis complementaris            i un aparcament al mateix edifici per als clients.

L’any 2007 el Mercat de la Creu Alta, dintre dels Premis a la Iniciativa Comercial 2007 que atorga la Generalitat de Catalunya, va rebre el premi a la categoria de “Projectes de remodelació de mercats municipals”, per la seva reforma.

Des de llavors, l’últim canvi visible del Mercat de la Creu Alta ha estat la decoració exterior de l’edifici de la mà de l’artista sabadellenc d’art urbà Werens, al 2014, amb la qual es vol mostrar, de portes enfora, tot el que ofereix el mercat.

 

  Aparcament al mateix edifici per als clients (1h Gratis)

    Recollida d’olis domèstics

   Entrega a domicili

  Pagament amb targetes de crèdit